måndag 11 april 2011

Anna Fucking Skipper

Konceptet till Du är vad du äter, som började visas i TV3 i mitten på 00-talet, hämtades från ett brittiskt program. I det programmet skällde en skotsk tant ut feta britter och studerade deras avföring, vill jag (glömma) minnas. I den svenska varianten skippades bajsbiten men i gengäld fick vi Anna Fucking Skipper. Med en indignerad ton mobbade hon tjocksmockar, som om deras övervikt var en personlig kränkning mot henne. Hon illustrerade dessa feta krakars osunda leverne genom att vräka upp allt de åt på en vecka eller så på ett bord; stelnade sibyllaburgare och capricciosor garnerades med smulade dillchips och lökdip. Och så lite smågodis över det hela. Se så äckligt. Äckligheten bevisar hur fel det är att äta sånt, eller nåt. Frågan är hur aptitligt det skulle se ut om man blandade ångad sej, riskakor, katrinplommonkompott, tofu, böngroddar och risavkok; stjälpte upp det på ett bord och hällde en spirulinasmoothie över det hela. Och dessutom, vilket fenomenalt slöseri är det inte att köpa en hel jävla massa mat och sen bara förstöra allt?
Anna Fuckings Skippers näringsråd är inte helt oomstridda och det krävs inte särskilt mycket efterforskningar alls för att ifrågasätta hennes metoder och teorier. Allra första gången jag såg programmet så tänkte jag att hon inte hade så värst mycket på fötterna när hon skällde ut fetknoppen som ville bli sundare. Jag menar, Anna Fucking Skipper är inte världens slimmaste person, och går man på som en elak ångvält om hur osunda andra är så förväntar man sig åtminstone en vältränad ångvält. Men, tänkte jag, för att vara 60+ så verkar hon vara i okej form ändå. Typ. Problemet är bara att Anna Fucking Skipper är, enligt facit, född 1968. Hon var alltså en bra bit under 40 när programmet visades i trean. Jag upprepar; under 40. Om hon lever som hon lär så ska man verkligen se upp för den diet hon förespråkar. Om man nu inte är ute efter pensionär med gäddhäng-looken. Hon ser ju ungefär lika ungdomlig ut som Rénés fruga Edith i 'Allå, 'allå, 'emliga armén. Anna Fucking Skipper är väl snarare ett avskräckande exempel än en förebild är det kommer till hälsa och fräschör.
Nu är hon i alla fall tillbaka med sitt program, i TV4 denna gång. Nypremiären har annonserats i tunnelbanerulltrappor med bilder på en barsk Anna Fucking Skipper. Tack vare Photoshop har både kilon och rynkor trollats bort. Photoshoppandet lyckas också med underverket att sänka den redan obefintliga trovärdigheten. Fast det är kanske via retuschering som hon menar att man ska nå det utseende man vill ha, kostråden verkar mest vara mumbojumbo.

14 kommentarer:

 1. Hurra! Äntligen är ni tillbaka! Hittade bloggen precis då ni postade förra inlägget och har börjat tvivla på att någonsin mer få läsa om ert underbara hat!

  SvaraRadera
 2. Jag instämmer helt sonika med föregående talare!

  SvaraRadera
 3. Tack tack, det uppskattas. Vi ska försöka hata lite oftare.

  SvaraRadera
 4. På pricken som vanligt. Åkte faktiskit förbi Anna Fucking Skippers horribla reklam i tunnelbanan igår och tänkte att jag ville kasta bajs på affischen. Fattar inte hur man kan lyckas se så enormt störig ut.

  SvaraRadera
 5. Anna Fucking Skipper är jämnårig med Will Smith. Nåt allvarligt fel gör hon.


  Välkomna tillbaks, förresten!

  SvaraRadera
 6. För att inte tala om hennes jävla man; Olof. Shit sicken störd snubbe:

  http://www.skippercoach.com/swe/about.html

  SvaraRadera
 7. Jag är rädd för Anna Skipper.

  SvaraRadera
 8. Heja dig! Tack tack tack för att du lyckades sätta ord på mitt hat med

  SvaraRadera
 9. Anna Fucking Skipper. Ja, jag var tvungen att kolla iom att jag blev provocerad redan av reklamen inför detta program. Och vafan hände/ händer med all mat (ja, en hemlös kallar det nog för m a t även om lilla Skipper kallar det förnedring) de bara langat upp i soptippäckelstyle? Antar att de inte hade soppkök på Sergels Torg för bättre behövande efteråt. Go to hell Skipper and take your damn riskakor med dig.

  SvaraRadera
 10. Jag gikkade faktiskt bajs-inslaget som alltid var med i orginalprogrammet (även om jag aldrig skulle erkäna det IRL). Det fick mig att känna mig trygg med att människan nog hade någon sorts kompetens. Man bör ha ett syfte innan man börjar titta på bajs. Iaf andras bajs. Jag tänker att att avgöra hur människans kropp mår genom bajs-studier är en konst i sig (?) fråga bara sjukhusets klin. kem.-analytiker (igen ?).
  Och bara det att hon heter Anna Skipper. Vad är det för j-vla namn? Hon borde ha tvingats titta på bajs. Utan syfte.

  SvaraRadera
 11. Nej jag menade klart inte "gikkade".

  Jag menade "Jag GILLADE..."


  Äh

  SvaraRadera
 12. Jag kollar sällan på "du är vad du äter", eftersom det ger mig ångest, eftersom det är mobbing-TV. Men de få gånger jag kollat tycker jag att råden verkar okej, typ ät mer grönt och rör på dig. Men sättet råden framförs på alltså! Hurk!
  Av Anna Skipper... *käks lite i munnen*

  SvaraRadera
 13. Jag tycker Anna Skipper är grym! Hjälper stackars feta svenskar på traven så att dom kanske får ett hum om vad dom ska stoppa i sig. Syftet med "Du är vad du äter" är inte så dumt. Förstår dock att hon inger en ångestkänsla till många, kan vara en del i processen för en förändring i levnadsstilen ;). Stop your bullshit!

  SvaraRadera
 14. En pigg 60-åring visar sig vara 44 år !!!(i dagens program). Att Skipper är bara 3 år äldre än jag får mig att fundera - något är VÄLDIGT FEL i det du äter, Anna Skipper!

  SvaraRadera