torsdag 11 mars 2010

Barhäng

På pubar och i hotellbarer finns det vid bardisken så gott som alltid stolar. Man glider in och sätter sig, beställer en pint Boddington och tar det lugnt ett tag. På rock- och danshak finns det i princip aldrig barstolar. Där är tanken att man ska glida in (efter oskäligt lång tid i kön, förstås), köpa sig en stöl och sen bege sig till dansgolvet/kolla bandet/spetsa ölen med sprit inne på toan. Ölåtgången på dessa ställen är så stor att det ständigt är högt tryck i baren och de överarbetade bartendrarna har det hett om öronen i princip hela kvällen. Trots detta ständiga tryck och avsaknaden av stolar så tycker en del att det är en bra idé att stå kvar i baren och ta upp värdefull plats. De står kvar och snackar med sina sällskap och beter sig som om de äger baren. Kvar blir små utrymmen att försöka tränga sig fram till för att få beställa och till råga på allt så verkar de som bosatt sig vid disken bli irriterade på de som vill köpa något. Jävla idioter, de borde portas.

3 kommentarer:

  1. ja!!! men man får inte skämmas. det är bara att armbåga sig fram

    SvaraRadera
  2. Eller kräva att det ställs fram stolar på lämplig plats i baren, alternativt ordnat barhäng. Att stå mitt på golvet och försvara sin skvimpande dryck med sitt liv medan horder av folk tränger sig förbi är inte en idealisk lösning på problemet. Eller så är jag bara gammal. /AK

    SvaraRadera
  3. Några andra idioter som borde portas är dom som beställer 18 mojitos när dom väl fått kontakt med den överarbetade bartendern. Tänk på oss längre bak i barkön som av lika delar hänsyn och törst rättar in oss i stöl-ledet. Goddammit.

    SvaraRadera