måndag 19 juli 2010

Kolla in den här jävla hipstern

Jag hade tänkt skriva nåt om alla jäkla hipsters som spatserar runt på framför allt Södermalm, men såg att Matilde Sköld på DN redan gjort det långt mer ingående och grundligt än jag någonsin skulle ha kunnat. Därför nöjer jag mig med att länka dels till artikeln i DN, dels till bloggen som artikeln utgår ifrån, samt att citera det som sammanfattar alltihop:
Många irriterar sig på hipsters, varför då?
– För att de klär sig som clowner och beter sig som idioter men förväntar sig att bli behandlade som intellektuella. Det är väldigt irriterande.

8 kommentarer:

 1. Är killen på artikelfotot en hipster? Han ser ju snarare ut som en frikyrkopredikant eller begagnad bilförsäljare, dvs en person som man hyser noll förtroende för.

  Tur att hipsters inte är politiskt engagerade.

  Fast å andra sidan: Allmänhetens förtroende för politiker kan väl knappast bli lägre än det är.

  SvaraRadera
 2. Allt han har på sig verkar vara oironiskt så han är så långt ifrån hipster man kan komma. Om han inte har en tyllkjoll och cowboyboots på sig utanför bild.

  SvaraRadera
 3. 24 juni i bloggen ovan fick mig att gråta av skratt. Tack för det.

  SvaraRadera
 4. Nu vet jag vad man ska titta efter:

  http://www.the-fed.org/media/volume22/issue0/carter_hipster.png


  /Big Sur

  SvaraRadera
 5. Läste just i dagens Expressen en artikel med rubriken "Hata inte hipstern".

  Här är länken: http://www.expressen.se/debatt/1.2073614/kristofer-andersson-hata-inte-hipstern

  Nu är jag rädd att Kodo kan komma att hamna i helvetet för vad han skrivit om hipsters här i sin blogg. Hoppas dock att Herren Gud vill välsigna honom och rädda honom undan Satans dreglande käftar. Jag vill nämligen att Kodo ska kunna fortsätta blogga om stort som smått.

  SvaraRadera
 6. @ bbnews: Nu får du ju ta och tagga ner lite...

  SvaraRadera
 7. Tagga ner? Enligt såväl Carola som Jehovas Vittnen lever vi ju i Ändens tid i väntan på att fältmarskalk Rommel - f´låt Jesus - ska återvända till jorden i spetsen för sin änglaarmé för att göra upp med Satan.

  Är det då konstigt att jag rycks med av denna gallimatias och detta hallelujande och därför vill varna Kodo, så att han kan få fortsätta att blogga även efter Jesus´ och änglarnas ankomst till jorden?

  Sett mot denna bakgrund hoppas jag du inser, att jag har svårt, mycket svårt, att tagga ner. För också du har väl läst om Carolas bravader och uttalanden, nu senast om att jordbävningen på Haiti var ett tecken på att slutet är nära, samt fått besök av idoga och energiska Jehovas Vittnen som går runt och knackar dörr och sprider sitt eskatologiska och apokalyptiska budskap?

  Så jag ber dig: Ha överseende med min religiöst överhettade hjärna. Halleluja! ;o)

  SvaraRadera