tisdag 19 januari 2010

Fobier - ett urval. #2. Sjunkhål

Avgrunden ovan kallas helt enkelt: "The Big Blue Hole" och är ett s k sjunkhål, beläget utanför Belizes kust. 300 meter brett och över 100 meter djupt. Det bildades under istiden, då taket i en enorm kalkstensgrotta gav vika för smältande ismassor. Men, det är inte läskigare än att man kan undvika att simma över det. Sjunkhålet nedan är värre.

I Guatemala evakuerades över tusen personer när marken plötsligt började svaja betänkligt. Plötsligt rasade ett dussin bostadshus, vägar och två tonåringar ner i en hundra meter djup avgrund, orsakad av översvämningar i kombination med brustna kloakledningar. Bonusfobipoäng till båda dessa hål för att de är närapå perfekt cirkelrunda.

3 kommentarer:

  1. Läs mer om dessa runda djupa hål här: http://www.gamereactor.se/forum/?forum=1&thread=26487&page=710&last=2010-06-03%2B12%253A37%253A50

    SvaraRadera
  2. Tack för länken; en tråd med 18000 inlägg där tv-spelskids diskuterar guds existens är ju ett intressant fenomen om något.

    SvaraRadera
  3. Här är en annan teori om hålets uppkomst. Det är inte aliens som varit framme. Inte heller är hålet en rest från de hål som Herren Gud lät gräva så att syndaflodens vatten skulle kunna sjunka undan genom att rinna ned i jordens inre. Och inte heller har hålet åstadkommits av Satan på väg upp från Helvetet i underjorden för att förbereda sig inför Armageddon.

    Nej, den nya teorin går ut på att marken underminerats på grund av att för många män lytt Herren Guds uppmaning att stå upp och pissa. Att en riktig man ska stå upp och pissa omnämns i Gamla Testamentet inte mindre än sex gånger! För fler detaljer läs här: http://joemoderate.blogspot.com/2008/02/he-that-pisseth-against-wall.html

    SvaraRadera