måndag 26 april 2010

Pangasius

Mitt lokala lunchbufféhak serverar minst en gång i veckan pangasius i någon form. Innan de började med det så hade jag aldrig hört talas om den fisken vilket kanske inte är så konstigt då den härstammar från Mekongfloden i Sydostasien. Fisken är vit i köttet och har en mild smak, lite som en mjäkigare torsk. Den är väldigt billig (den såldes för 30 kr/kg på snabbköpet härom veckan) och det gjorde mig skeptisk varpå jag googlade och fick reda på följande: den odlas som sagt i Mekongfloden och matas med fiskmjöl och hormoner som flygs dit från en helt annan del av världen. Sedan skeppas den runt halva jordklotet hit. Inte helt miljövänligt kan man tycka. Som lök på laxen; Mekong är en riktigt förorenad flod och fiskarna fryses in i det förorenade flodvattnet. Äckligt är bara förnamnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar