torsdag 12 augusti 2010

Inget kvitto på det, tack

Kvitton är mest till besvär. Oftast vill jag inte ha ett kvitto (jag är nämligen inte en sån person som behöver bekräfta att den utannonserade 2-för-1-rabatten på leverpastej verkligen gick igenom), men ibland slänger expediten med kvittot bland växelsedlarna och så får man göra sig av med det på egen hand, eller lagra i plånboken tills denna är överfull. Den vettiga snabbköpskassörskan eller -kassören frågar om man vill ha kvittot så att man får chans att avböja, men jag tycker det borde vara tvärtom. Om kunderna fick be kassören om kvitto så skulle man slippa skiten helt och hållet. De flesta kvitton skulle dessutom inte behöva skrivas ut och regnskogarna skulle räcka lite längre.

De gånger man vill spara ett kvitto, kanske för bokföringens skull, eller om det är nåt med garanti eller så, så måste man lagra detta kvitto mörkt och svalt och ovikt i en kvittohumidor. Gör man inte det så kan man lita på att när man väl behöver den där usla pappersbiten så har den bleknat till oigenkännlighet. Värdelösa alltså. Eller bortom värdelösa faktiskt. Man dör om man tar i dem.

3 kommentarer:

 1. Tyvärr har skatteverket bestämt att ett kassaregister inte får registrera försäljning utan att samtidigt skriva ut ett kvitto (SKVFS 2009:1 §24), så nånstans måste kvittona ta vägen. Det är dock inget som hindrar en från att konstruera ett kassaregister som skriver ut sina kvitton direkt ner i papperskorgen. Regnskogen försvinner ändå, men kassörerna kanske slipper dö.

  http://www.skatteverket.se/rattsinformation/foreskrifter/konsoliderade/09/skvfs20091.5.5a4c883511f42795f7c8000651.html

  SvaraRadera
 2. Jag misstänkte att det kanske förhöll sig på detta vis. Men det gör det inte mer okej. Och tack för klargörandet.

  SvaraRadera
 3. Billig Cool-aid. På min ica kostar dem typ 20 kr st.

  SvaraRadera