lördag 14 november 2009

Fullkornspasta


Får man tro de senaste årens trender så är snabba kolhydrater lika dödligt giftiga som en plutonium- och svavelsyracocktail. I denna hysteri så givetvis finns numera diverse "motmedel", men precis som i Mimic från 1997 (i regi av Guillermo del Toro) så är det nyuppfunna alternativet långt mycket värre än det som skulle bekämpas. Jag menar naturligtvis den bruna döden: fullkornspasta.
Att det är äckligt har alltid varit uppenbart. Barilla menade på att det var "den perfekta balansen mellan gott och nyttigt". Om tillverkaren i sin reklam erkänner att de gjort avkall på smaken så måste man ju ana oråd. Till smak och utseende påminner det om blött bröd, och säg den pastasås som kan uppväga det. Skogaholmssörja all'arrabiata? Nä, skulle inte tro det.
Om man nu tycker att vanlig pasta är så hemskt så förstår jag inte varför något som är likadant fast fulare, äckligare och något mer svårsmält skulle vara så bra. Eller tror man att den dåliga smaken ett bevis på att det är nyttigt? Det är en idiotisk lösning på ett obefintligt problem.

3 kommentarer:

  1. Det finns dock ett undantag: Kungsörnens fullkornssnabbmakaroner. De är den enda sort som är ok (så länge man inte har ett generellt problem med snabbmakaroner).

    SvaraRadera
  2. Fullkornspasta är som att tugga på blöt halm. Vill Barilla göra kreatur av hela mänskligheten? Tusen spänn på att det inte säljs ett ynkaste paket fullkornsfusilli i Italien.

    SvaraRadera
  3. Är det bara jag som glömt bort hur vanlig pasta smakar?

    SvaraRadera