söndag 25 oktober 2009

De spännande uttagen

Elektricitet är en bra grej, men uttagen som pytsar ut elektronerna och kontakterna som mottager dem är ofta till besvär. Uttagen är alltid, alltid för få och kontakterna krånglar stup i kvarten. Ska man installera den nyinköpta PS3:an i TV-bänken så inser man att förgreningsdosan redan var full och ytterligare förgrening måste letas fram. De första två man hittar är förstås ojordade och passar således inte i de jordade uttagen. Den enda man har som passar har en tillhörande sladd på 3 meter och den redan hemska sladdhärvan under TV-apparaten blir ännu härvigare, men vad ska man göra? Man kopplar ur förstärkaren ur den gamla dosan, kopplar in den nya dosan och ansluter förstärkare och PS3:a till den.
Spola fram några veckor. Man har köpt en trådlös router som ska kopplas in i närheten av TV:n. Tack vare den nya förgreningen så har man ett ledigt uttag och man slipper det besväret denna gång. I teorin i alla fall. I praktiken så är strömadaptern till routern så urbota enorm att den upptar inte mindre än två platser på förgreningsdosan, hur man vrider och vänder på kontakten. Djup suck. Det är i det läget man plockar fram manicken här på bilden.

5 kommentarer:

 1. Men var ska du stoppa den då? Problemet kvarstår.

  SvaraRadera
 2. hehe. men bor man i nybygge, jävlar vad många eluttag man har då! vi har exempelvis FYRA eluttag i badrummet. haha, när man nu använder alla dem samtidigt..

  SvaraRadera
 3. Anonym: touché.
  Linn: det var väl tilltaget, gratulerar.
  Eltandborste, rakapparat, hårtork och den vattentäta LCD-TV:n à la Cribs; perfekt.

  SvaraRadera
 4. Jag slår ett slag för de runda grenuttagen! En del problem kvarstår förstås, men det är lättare att ansluta flera stickkontakter utan att de är i vägen.

  SvaraRadera
 5. Ja - stört irriterande när de inte får plats!

  För att inte tala om dammet som samlas i sladdhärvorna.

  SvaraRadera