söndag 18 oktober 2009

Stalaktiter av brie


I många kylskåp så är den översta hyllan placerad så att ett mjölkpaket precis går in där. När väl mjölken är öppnad så skrapar följaktligen paketets öppning i kylskåpets tak varje gång man tar ut eller ställer tillbaka den. Detta leder till att ett tunt lager mjölk (eller, ännu värre, filmjölk eller mild yoghurt med vanilj) hamnar högst upp i kylen. Om inte kylskåpet städas ur väldigt ofta (och på jobbet så sker det inte alltför regelbundet) så kan jag bara tänka mig vad för ystningsprocesser som sätter igång i taket när de olika mejeriprodukternas bäst-före-datum passerats med en vecka eller två. Tanken på att denna bakteriehärd skrapas ner i varje nytt mjölkpaket som ställs in får magen att vända sig. Skitäckligt är vad det är.

8 kommentarer:

  1. Instead of ripping off the marked corner, I usually take a scissor and cut the tip of it. That way when pouring milk in a glass you wont spill and you could ( depending on how much of the tip was cutted) close the milk again. It's quite convenient.

    SvaraRadera
  2. Det finns plastlock man kan sätta på mjölkkartongen. Vet inte var man köper dem, dock, har bara sett dem hemma hos praktiskt lagda familjer (alltså inte min egen). IKEA kanske? Eller en vanlig mataffär?

    SvaraRadera
  3. Man ställer inte mjök eller youghurt paket på själva kylskåpshyllorna efter det att dom har öppnats, utan i de balkongliknande hyllplan som finns i kylskåpets dörr. Om du har andra varor ståendes där så behöver du nog tänka om kring hur du möblerar ditt kylskåp.

    SvaraRadera
  4. Detta problem uppträder främst i kylskåp där man inte själv bestämmer var alla varor placeras, såsom på jobbet.

    SvaraRadera