måndag 30 november 2009

Månadens Bottentia: Världens sämsta biroller, #1

Fjompig, jobbig frilla, överklassigt korkad, poänglös, ointressant. B, helt enkelt. Ändå så ska Lady Rowena vara drömtjejen i nyårsklassikern Ivanhoe. Obegripligt. Visst, Wilfred of Ivanhoe är inget kap han heller; han är mest skadad och svettig genom hela filmen. Det finns i alla fall ingen som helst kemi mellan sjuklingen och våpet vilket gör hela romansdelen av historien fullkomligt ointressant. Anledningen till att man verkligen hatar Rowena är dock för Rebeccas skull. Visst att hon är patologiskt självuppoffrande och ständigt ser helt bekymrad ut, men överlag är hon så mycket bättre än Rowena. Tuffare, snyggare, smartare. Hon tar hand om Ivanhoe och verkar falla för hans febriga och andfådda smooth talk, men vad får hon för det? I slutet av filmen har Rebecca och Rowena sitt lilla snack om klyftan dem emellan. Det ska vara fint, men Rowena framstår bara som nedlåtande.
Tvi för dig Rowena.

3 kommentarer:

  1. Rebecca var dessutom sjukt mycket snyggare än den där inavlade paddan..

    SvaraRadera
  2. Här kan man väl också samtidigt utse världens sämsta huvudroll, nämligen Wilfred of Ivanhoe. Precis som sades så spenderar han 80% av filmen i sjuksäng, skadad, sovandes, febrig och allmänt klen. Till och med i slutstriden så håller han på att få spö åter igen men har ren flax att Brian de Bois-Guilbert tittar bort en sekund.

    ./Big Sur

    SvaraRadera
  3. Tack för detta. Jag har alltid tyckt att Rowena är en mes och hon ser dessutom ut som en raggarbrud, helt utan stil och finess.

    SvaraRadera