fredag 29 maj 2009

Hela listan!

Att hata löpsedlar är lite som att hata pedofili; det är så grundläggande och självklart att om det måste förklaras så är det dags att börja titta snett på den som får förklaringen.

"SÅ LÄNGE HÅLLER SUPERVÄRMEN" löd Aftonbladets löp idag. Lite finstilt under versalerna kunde man läsa om en "unik prognos fram till midsommar". Allting är så urbota effing idiotiskt att jag knappt vet var jag ska börja. Supervärme? SUPERVÄRME? Vilken jävla supervärme? Visst, det är lite varmare nu än det varit, men så är vi också närmare sommaren än vi varit. Det är inte 40 grader ute, det har inte varit såhär varmt sedan februari; vad är det som är så super om jag får fråga? Det är behagligt, varken mer eller mindre.
"Unik prognos"... Vari ligger det unika? Är det en superhemlig, olagligt utsmugglad rapport från SMHI som handlevererats till Aftonbladets grävande väderreporter i ett illa upplyst parkeringshus av en man i trenchcoat? Är prognosen utskriven på baksidan av Dödahavsrullarna? Tillåt mig vara lite tveksam.
"Fram till midsommar". Hur många gånger har det här hänt: kl 15 en tisdag så börjar det regna. Prognosen på måndagen pekade på att det skulle bli mestadels soligt, omkring halvklart (jag har ingen aning om vad det betyder men det är underbart luddigt) på tisdagen? Mången gång vill jag mena. Slutsatsen är att ingen vet egentligen vafan det blir för väder imorrn och det är mest gissningar. Om man inte kan få en tillförlitlig prognos för morgondagen, hur i hela Hälsingland skulle man kunna få en för tre veckor framåt?

Man kan ju fråga sig hur helt vanligt väder kan vara löpsedelsstoff, men den stora frågan är ju om det på allvar finns nån som köper Aftonbladet pga en rubrik såsom dagens? Om det gör det så förtjänar de att träffas av blixten varje dag, hela vägen fram till midsommar.

3 kommentarer:

 1. är du en aning bitter?

  SvaraRadera
 2. Och det värsta är att det verkar finnas folk, på riktigt, som KÖPER tidningen tack vare löpet. Personligen har jag inte köpt en kvällstidning på 4 år, jag är ungerfär lika förbannad som du nämligen.

  SvaraRadera
 3. Varför skall allt vara så jävla unikt i detta land.
  Väder är ju bara väder.
  Jackan vara eller icke vara kan väl inte någon jävel bry sig i.
  Testa att titta ut genom fönstret eller ännu mer vågat gå ut genom dörren du "lama-aftonblads-köpare-som -låter-dig-luras-om-och-om-igen-av-falska-skitrubriker".
  Jämmer och död över hela kvällspressen.

  SvaraRadera