fredag 8 maj 2009

Stanna i garderoben tills du vet vad du ska ha på dig!

Min mamma blir skitsur på mig när jag dissar Barbados-Magnus Carlsson , vilket oftast begränsas till att jag säger blä när jag ser hans tvålfula nuna och hans prickiga huvudsvål på TV. Eller för den delen Barbados-Mattias Holmgren. Hon säger det inte rätt ut, men menar att jag borde vara glad att det finns såna helyllehomo som kan representera oss, och vara en förebild för alla unga vilsna stackare på väg ut ur garderoben i varsin skitful tank top. Och gud nåde mig om jag vräker ur mig något magsurt om folkkära gubbar som Rickard Wolff, grimasen Gardell eller luttrade konferensproffset Mark Levengood med pärmen full av anekdoter om hans jävla mormor, som alla redan hört tusen gånger. Men allra allra värst är Tony Irving...

Jag hatar förstås varken bögar i allmänhet eller mig själv i synnerhet. När jag var liten fanns egentligen bara Sighsten Herrgård, Ebbe Carlsson och en kuf i rosaskimrande peruk som jobbade på lokalradion, så visst har det hänt grejer sen dess. Och det är väl kanske jättefint att alla wifebeaters runt om i landet skrålar att de vill leva la dolce vita. Men det är blotta tanken på att min mamma när hon ser de gosiga rosiga Barbados-bögarna huka kind mot kind över en rotfruktsgratäng i nåt hemma hos-reportage, med stolthet säger för sig själv: Min son är en av dem!

2 kommentarer:

  1. (Magnus Carlsson som försöker vara sexig- det är läskigast)

    SvaraRadera
  2. Jag är stolt över min son oavsett vem eller vilka han tillhör. Han är min son bara det räcker. Och att som 56-årig mamma ha fått förmånen att bli omnämnd i en blogg, bara det kan göra mig stolt. Förresten gillar jag inte Tony Irving, det är bara för mycket. Barbados är numera ett avslutat kapitel eftersom Magnus Carlsson har slutat! Mark och Gardell är fortfarande rätt OK. Trots att jag tycker att Gardell tappade lite när han deltog i Stjärnorna på slottet. Sedan finns det säkert miljoner fler människor att kommentera och tycka till om. Men en sak är säker, jag hatar ingen, i varje fall inte så många.

    Mamma

    SvaraRadera