lördag 18 juli 2009

Ny rulle

Det finns lite olika typer toalettpappershållare. En helt jävla värdelös (men trots det vanligt förekommande) variant är den med en löstagbar trärulle, med en liten metallpigg i vardera ände, som toalettrullen ska träs på. Funktionsmässigt är den okej (men inte mer), fram till att toarullen måste bytas. Här blir den enormt bristfälliga konstruktionen alltför uppenbar. Den stora boven i dramat är nog den fjäderförsedda överkåpan. Den måste hållas ur vägen under bytet vilket binder upp en hand hela tiden. Dessutom är kåpans kant (liksom alla andra kanter på hela konstruktionen) förhållandevis vass och skrapar lätt händerna.
När man med sin lediga hand lossar på trädelen från metallfästet är det alltför lätt att den glider ur den tomma papprullen. Värdo. När man sedan trätt på en ny pappersrulle så är det inte svårt, men likväl onödigt krångligt att pilla in metallpiggarna i de små hålen för att fästa den nya rullen i hållaren. Det är väl just det som är förhatligt; det onödiga krånglet. I princip alla andra varianter (såsom den väldigt simpla på bilden) är enklare och smidigare och fria från ovan beskrivna nackdelar. Varför finns då denna konstruktion?

1 kommentar:

  1. helt enig. tror den förhatliga toarullehållare som beskrivs måste ha brittiskt ursprung. går helt i linje med att ha en kran för kallt vatten och en för varmt, samt att bygga hus med ledningarna liggandes utanpå fasaden istället för inuti.....

    SvaraRadera