torsdag 18 juni 2009

33 jordsnurr för helvete

Även om det finns de som menar på att jag borde bli smickrad över att få visa legitimation på Systemet så tycker jag precis tvärtom. Jag blir arg. Jag är klart närmare 40 än 20 och tycker faktiskt det är förolämpande att någon kan misstänka att jag är gymnasieelev. En gymnasieelev som försöker mygla sig till otillbörlig alkohol dessutom. Jag har inga problem med min ålder, men jag kan inte tänka mig att ens de mest åldersnojiga skulle vilja misstas för att vara 19. Vill man inte att åtminstone lite av den vuxenhet man samlat på sig ska märkas? Vill man verkligen buntas ihop med flakåkande fyllekids?
Jag vet att Systembolaget vill att alla under 25 ska visa leg och man skulle kunna hävda att de i själva verket misstänker att jag faller in i den kategorin vilket förstås är lite bättre. Jag måste dock tro att de inte skulle fråga om leg om de inte trodde att det fanns en chans att jag var för ung för att handla där. Eller? Om de fastställt att jag uppnått laglig ålder men ändå frågar efter legitimation är det fan lika förhatligt. Dels förolämpar de mig, dels tar det alltid extra tid att leta fram id-kortet i pluskan. För vad?

2 kommentarer:

  1. Det är ett sätt för dem att arbeta långsammare. Om man står och fumlar vinner kassören/-skan nån halv minut och kan passa på att andas/dagdrömma/spana in kollegans rumpa... m.m. En, ej vetenskapligt belagd, teori säger att det finns ett samband mellan längden på kön och hur hög risken är att bli frågad efter leg.

    SvaraRadera
  2. Mycket intressant, jag ska undersöka saken vidare.

    SvaraRadera