torsdag 4 juni 2009

Majsan vill ha!!!!!


Shabby Chic kommer att bli en följetong. Ett korståg. Det är beklagligt, men någon måste göra det. På bloggen "Lavendel & Romantik" möts man av följande inlägg:

"Tjiilivippen!!!!! Nu har vi fått in en massa fina saker igen!!!! Det finns så otroligt mycket fint och vill ha saker........Tror man får kasta ut både det ena och det andra!!!!"

Det värsta är inte det stilleben med vitmenade gamla kängorna som harmonierar så perfekt, så shabby och så chic med en rosformad ljusstake i inledningen. Det värsta är inte att människan använder det i sig vidriga ordet vill-ha-saker (saker man ser i en antikbod varpå man skrynklar ihop ansiktet och säger med bebisröst: vill ha. Vill ha! och tycker att det är jättegulligt), och dessutom särskriver det. Eller att hon måste ha tänkt: stavas tjillivippen med två "L" eller två "I"? (1. Det stavas TJILLEVIPPEN och 2. Ordet finns inte). Det värsta är inte heller att den stackars lådvinskärringen nu tvingas "kasta ut både det ena och det andra", för det skulle kunna vara en god idé misstänker jag. Det allra värsta är dessa utropstecken. Och inte bara det att de är för många. Hon tänkte uppenbarligen att "Tjiilivippen" krävde något mer emfas (eftersom det tydligen är en hälsningsfras av något slag) och alltså fem utropstecken, medan de andra meningarna bara krävde fyra vardera. Jag hatar mig själv litegrann nu, för att jag ägnat så mycket tid, kraft och energi åt att hata det där inlägget och jag beklagar verkligen att jag kände mig tvungen att dela med mig av det. Hon heter för övrigt Majsan!!!!! Med fem utropstecken.

För er som uppskattar våldsporr Shabby Chic style, finns inlägget här:
http://lavendelromantik.blogspot.com/2009/06/nyheter.html

1 kommentar:

  1. Det stavas "Killevippen", och är dessutom använt i helt fel sammanhang. Det är inte en hälsningfras, och betyder inte heller samma sak som "Jippi" (vilket var intrycket jag fick för mig att Majsan!!!!! ville ge).

    "Killevippen!" säger Bertil från Nils Karlsson Pyssling och trycker på en spik under sängen, bredvid ett råtthål, så blir han lika liten som sin pysslingvän så att de kan leka.

    Ville bara reda ut ett och annat.

    Det känns bättre nu, tack.

    SvaraRadera