måndag 8 juni 2009

Helgen v. 48

Jag varken förstår eller gillar användandet av veckonummer. Som tur är används det mest i jobbsammanhang (eller i skolan, när det begav sig) och inte på riktigt, men det är nog så irriterande ändå.
-Kan vi ta möte om det onsdag, vecka 33?
-Öööh, kanske. Vilket f-ing datum är det?
Det är kanske bara jag som inte har instinktiv koll på vilka datum som överensstämmer med specifika veckonummer, men jag tycker fan inte att jag ska behöva ha den kollen. Eftersom antalet dagar på året inte är jämnt delbart med 7 så infaller dessutom inte en given vecka alltid mellan samma datum; än mindre anledning att hålla koll säger jag.
Jag kan förstå att om man gör något varannan vecka så är det praktiskt att kunna säga att man gör det udda eller jämn vecka, men den bekvämligheten gör det inte värt allt övrigt besvär som veckonummer ger upphov till. Vad fan är det för fel på datum, liksom?

Ryktet säger att veckonummer typ bara används i Sverige. Jag tycker inte det är något att värna om och vara stolt över utan vi kan gott låta dem dö ut. Veckonummer är ju bara så värdelösa.

1 kommentar:

  1. Veckonummer suger verkligen balle, det är det ingen tvivel om. När man ( som jag t ex ) dessutom har gått ifrån att planera sin vecka i Elevkalendern eller "Executive Calender 2009" i fetaste konstläder, så upptäcker man att veckonummer bara existerar i den gamla världen. Ingenstans i min Macbook, Nokialur eller Iphone finns veckonummer, viket gör det oändligt komplicerat. Det går aldrig att bara spontant svara "ja, jag kan ses och ta en frappuccino då", utan istället blir det "vänta, jag måste bara importera en halvsur plugin som en islänning har gjort till min Ical och sen synka ut den till Macen, sen kan jag svara. Och då blir det inga frappuccinos med polaren.

    SvaraRadera