onsdag 24 juni 2009

Krönleins


En högst spontan grillfest föranledde ett snabbköpsstopp för inhandlande av folköl. Kylen var nästan urplockad men det fanns några burkar kvar. Dels fanns Murphy's Stout vilket kändes som en riktig jackpot, dels fanns en anonym ekologisk tvåkommaåtta. Väl framme vid grillandet togs ölburkarna fram och VE OCH FASA! 2,8:an var en förbannad Krönleins. KRÖNLEINS! Krönleins är utan tvekan det vidrigaste ölet som finns. Om det nu är öl, det är faktiskt svårt att fastställa det på smaken. Tidigare har jag bara utsatts för klass III-varianten på fat, men jag kan intyga att den alkoholsvagare har precis samma vedervärdiga karaktär. Det är alltså meningen att det ska smaka så, hur oförståeligt är inte det?

När man tänder eld på gröna leksakssoldater i plast så avges en distinkt stank. Så smakar Krönleins. Sarumans favoritbrygd smakar säkerligen precis som Krönleins. I krigstid så skulle Krönleins förbjudas både som tortyrmetod och kemiskt stridsmedel. Det regnar Krönleins i en av de lägre kretsarna i helvetet. Hur tydlig kan jag bli? Drick aldrig Krönleins.

2 kommentarer:

 1. Är du en som älskar Sofireo kanske?

  Tycker det är märkligt att du tycker att Krönleins öl är det vidrigaste som finns när det är det mest prisbelönta bryggeriet utanför Tyskland. Carlsberg, Spendrups, Åbro och Kopparbergs är inte ens i närheten med deras blask som de kallar öl. Men du kanske gillar öl som späds och inte öl som bryggs till rätt volymprocent.

  Tack för mig

  //Mattias

  SvaraRadera
 2. Åbro, Kopparbergs och deras gelikar är blaskiga och snudd på odrickbara. Krönleins ÄR odrickbart.

  För närvarande så är Innis & Gunn favoriten, men allt som inte är äckligt går bra.

  SvaraRadera